Varför blev jag engagerad?

Det korta svaret är att jag förstår hur nära alla är att hamna i hemlöshet. Orkar du läsa några rader till så kommer du att bli förvånad...…..

Mitt i livet beslutade jag mig för att avsluta mitt trygga välbetalda arbete, för att få mer tid för familj, fritid och träning. Jag tog en anställning vid en myndighet såsom en teknisk specialist och jag trivdes med en lugnare vardag med möjlighet till träning på arbetstid (1 timme / vecka).

Dessvärre misstog jag mig och blev inte medlem i facket eller a-kassa, vilket var ett misstag nu - med facit i hand. Jag har alltid blivit överöst med superlativer, men efter två år fick jag en direkt feedback - att jag inte passade in. Utan att gå in på exakta detaljer, kom arbetsgivaren och jag fram till en överenskommelse, som båda parter antog.

Jag började leta efter nya arbeten, men eftersom det var nytt för mig, så vände jag mig till arbetsförmedlingen och hittade en programmeringskurs i Java: Perfekt! Efter ett antal tester blev jag antagen till denna kurs tillsammans med drygt 20 andra elever. Det var ett tufft schema, där vi under 4 månader gick igenom Java Fundamentals, Java EE, Wildfly, Spring, MySQL, jQuery, Javascript, HTML5 & CSS. Efter ett erlagt prov på 2,5 timme lyckades jag och fick certifieringen, Oracle Certified Associate Java SE 8. En bekräftelse på mitt Idoga kämpande och ett avslut av detta lärande. Tillsammans med min utbildning skulle jag få en praktik och till slut tilldelades jag en praktikplats: Yes. I och med att jag var knuten till Arbetsförmedlingen aktivitetsrapporterade jag min utbildning för första gången i början av april. Försäkringskassan var snabba att meddela, att det inte fanns något underlag för utbetalning, vilket det naturligtvis fanns. Någon vecka senare fick jag ett bekräftande brev från Arbetsförmedlingen, som berättade att jag inte hade haft någon godkänd praktikplats. Någon i sammanhanget (inte jag) hade missat något, men Arbetsförmedlingen nekar mig att få retroaktiv ersättning (som jag senare överklagar). Alltså, kontentan blev att mars gav ingen ersättning, men avseende april fick jag hela 1115 kronor innan skatt. (Lägsta nivå 220:- per dag)

Ni förstår, ska jag fortsätta? Jag får informationen, att det värsta inte är att jag har blivit utan ersättning, utan att jag har varit HELT oförsäkrad på min praktikplats, vilket är olagligt i Sverige. Nu med min certifiering i ryggen söker jag olika arbeten som Java utvecklare, men alla kräver att man ska ha 3-5 års erfarenhet.Jag har sedan dess fortsatt lämna in ansökningar i olika roller, men har nu på senare tid blivit mer och mer engagerad i just Hair & Brains. Varför Hair & Brains?
Läs mer på www.hairandbrains.com eller köp dina produkter på www.hairandbrains.se. Läs, dela och gilla gärna mina sidor.


Bertil
Grundare Hair & Brains AB